четвер, 28 квітня 2016 р.

Банани з точки зору хіміка


🍌 Банани допомагають боротися із депресією. У них багато триптофану - речовини, з якої виробляється серотонін - гормон щастя. Тому, з'ївши банан, ви легко поліпшите собі настрій.
🍌 Банани - єдиний фрукт, який навіть у немовлят не викликає алергічної реакції.
🍌 Зміцнення кісток. Банани затримують кальцій в організмі, він не виводиться разом зі сечею і використовується для зміцнення кісток. Це особливо важливо для любителів кави, який навпаки вимиває кальцій з організму.
🍌 Поліпшення мікрофлори кишечника. Завдяки ферментам, які входять до складу бананів, речовини, які потрапляють в організм з основною їжею, засвоюються організмом швидше.
🍌 Запори. Банани дуже корисні для тих, хто страждає від закрепів. Регулярне споживання бананів позбавить від цієї проблеми.
🍌 Банани допомагають позбутися такої проблеми як печія.
🍌 Виразка шлунку. Банани, при вживанні, обволікають стінки шлунка і тим самим захищають його від агресивних речовин та кислот у їжі, це сприяє загоєнню й рубцюванню виразок у шлунку.
🍌 При діареї. Тим, хто страждає діареєю, радять вживати банани. Це дуже хороший відновлюючий продукт.
🍌 Великий вміст калію у м'якоті банана рятує від судом литкових м'язів тих, хто багато тренується.
🍌 Набряки. Вживання бананів значно зменшує набряки у тих, хто страждає від цього.
🍌 Джерело енергії. Якщо з'їсти банани перед тренуванням, то можна буде займатися більш ефективно. Рівень цукру буде підніматися не дуже швидко і енергії вистачить до кінця тренування.
🍌 Поліпшення травлення. Пектини і хелати, які входять до складу бананів, добре виводять токсини та інші шкідливі речовини, тим самим покращуючи травлення.
🍌 Для ​​жінок. Серотонін та інші корисні речовини, які є в бананах, чудово знімають симптоми ПМС. Якщо з'їсти банан під час місячних, то можна позбутися від поганого настрою і неприємних симптомів.
🍌 Анемія. Великий вміст заліза в м'якоті банана робить його просто необхідним продуктом харчування при недокрів'ї.
🍌 Захворювання серця. Калій, якого багато в бананах, допомагає поліпшити стан судин, зменшує ризик інфаркту та інсульту, лікує гіпертонію.
🍌 Імунітет. До складу бананів входять антиоксиданти і амінокислоти, а вони, як відомо, захищають організм і добре підвищують імунітет.
🍌 Нирки. Банани здатні позитивно впливати на роботу нирок, корисні речовини, мікроелементи і вітаміни покращують їх стан, виводять пісок та камені.
🍌 Нудота. Банани - чудовий засіб від нудоти в дорозі або при токсикозі у вагітних.
🍌 Сверблячка від укусів комах. Шкірка від банана дуже хороший засіб від укусів комах - просто прикладіть внутрішньою стороною її до місця укусу на кілька хвилин.
🍌 Від спеки. У бананів є властивість знижувати температуру тіла. Це допоможе вам при лихоманці або в сильну спеку.
🍌 Кинути палити. При відвиканні від нікотинової залежності рекомендують їсти банани. Велика кількість вітамінів, калій, магній допомагають вивести залишки нікотину з організму і адаптуватися до життя без сигарет.
🍌 Підвищення розумових здібностей. Високий вміст калію у бананах робить людину сприйнятливою до нової інформації, це необхідно при підготовці до іспитів.


Отож, СМАЧНОГО!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар