четвер, 10 березня 2016 р.

Пластиковий посуд: більше користі чи шкоди?

     
    Нині неможливо уявити бодай один день нашого життя без целофану, різноманітних полімерних упаковок, пластикових контейнерів, одноразового посуду та інших досягнень цивілізації. Вони значно полегшують наш побут, проте, вибір матеріалів з полімерів, представлений на сучасному ринку, доволі великий і не всі з них безпечні для нашого організму, особливо якщо систематично використовувати таку тару не за призначенням.

     Так, одні полімери виділяють токсини при контакті з кислотами та спиртним, інші – не витримують високих температур тощо. І хоча миттєве гостре отруєння Вам не загрожує, використання неякісного посуду згодом обов’язково призведе до появи певних хвороб, адже в організмі відбувається поступове накопичення токсичних речовин. Щоб уникнути біди, варто розібратися в особливостях застосування різноманітного посуду.
     Загалом пластмасу та пластик отримують полімеризацією невеликих молекул мономерів, «зшиваючи» їх між собою, у результаті чого утворюються дуже довгі молекули. Тож можна сказати, що шматок пластмаси – це одна гігантська супермолекула. Саме тому, вона майже не піддається природньому руйнуванню, тож викинуті «де прийдеться» недбалими споживачами пластикові пляшки, стаканчики, тарілки і таке інше, дуже засмічують нашу землю.
     Слід знати, що термін «пластиковий посуд» дуже обширний, адже при його виготовленні використовуються матеріали з різними технічними характеристиками. Міжнародне маркування, яке частіше за все можна зустріти на виробах із пластику, містить трикутник із стрілок з цифрою всередині. Цифра показує на тип пластику.
Пластик буває дуже різним…     Більше інформації тут.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар