середа, 15 березня 2017 р.

Відкритий урок на семінарі-практикумі в нашому НВК

У рамках семінару-практикуму заступників директорів шкіл І-ІІІст. у Гірському НВК відбулася панорама творчих уроків.
    Я підготувала урок-проект, який проводився у 10 класі на тему «Силікатна кислота. Силікати. Поняття про будівельні матеріали».

Після організаційного етапу та повторення вивченого матеріалу перед учнями було озвучено проблемне питання: ви вирішили побудувати собі будинок; які будівельні матеріали будете використовувати, чому саме ці та в якій кількості.
У доступній для дітей формі я виклала новий матеріал. Надзвичайно цікаво і насичено презентували десятикласники міні-проекти про скло, кераміку, цемент, а також схему виробництва цього будівельного матеріалу на ПАТ «Миколаївцемент».
 На заключному етапі уроку я запропонувала учням скласти ментальну карту, яка б допомогла їм відновити вивчений матеріал. А для кращого запам’ятовування підготувала для десятикласників переплутані речення і, попрацювавши в групах, вони склали цілісний текст.
Обговоривши проблемне питання, учні «побудували будинок»: обчислили кількість цегли, цементу, скла. А додатково отримали творче завдання: обчислити кількість черепиці.
Вкінці уроку я подякувала учням за спільну й плідну працю, оцінила їх роботу під час уроку і зробила висновок, що не для школи, а для життя навчаємось.

Немає коментарів:

Дописати коментар