Нині неможливо уявити бодай один день нашого життя без целофану,
різноманітних полімерних упаковок, пластикових контейнерів, одноразового посуду
та інших досягнень цивілізації. Вони значно полегшують наш побут, проте, вибір
матеріалів з полімерів, представлений на сучасному ринку, доволі великий і не
всі з них безпечні для нашого організму, особливо якщо систематично
використовувати таку тару не за призначенням.
Так, одні полімери виділяють токсини при контакті з кислотами та спиртним, інші – не витримують високих температур тощо. І хоча миттєве гостре отруєння Вам не загрожує, використання неякісного посуду згодом обов’язково призведе до появи певних хвороб, адже в організмі відбувається поступове накопичення токсичних речовин. Щоб уникнути біди, варто розібратися в особливостях застосування різноманітного посуду.
Так, одні полімери виділяють токсини при контакті з кислотами та спиртним, інші – не витримують високих температур тощо. І хоча миттєве гостре отруєння Вам не загрожує, використання неякісного посуду згодом обов’язково призведе до появи певних хвороб, адже в організмі відбувається поступове накопичення токсичних речовин. Щоб уникнути біди, варто розібратися в особливостях застосування різноманітного посуду.
Загалом пластмасу та пластик отримують полімеризацією невеликих молекул
мономерів, «зшиваючи» їх між собою, у результаті чого утворюються дуже довгі
молекули. Тож можна сказати, що шматок пластмаси – це одна гігантська
супермолекула. Саме тому, вона майже не піддається природньому руйнуванню, тож
викинуті «де прийдеться» недбалими споживачами пластикові пляшки, стаканчики,
тарілки і таке інше, дуже засмічують нашу землю.
Слід
знати, що термін «пластиковий посуд» дуже обширний, адже при його
виготовленні використовуються матеріали з різними технічними характеристиками.
Міжнародне маркування, яке частіше за все можна зустріти на виробах із
пластику, містить трикутник із стрілок з цифрою всередині. Цифра показує на тип
пластику.
Пластик буває дуже різним… Більше інформації тут.
Пластик буває дуже різним… Більше інформації тут.
Немає коментарів:
Дописати коментар